Her får du oppskriftene til 6 enkle og litt sunnere, men likevel imponerende tapasretter.
Ristet brød med olivenolje og aioli
Du trenger:
- ½ stk speltbrød eller loff
Topping:
- Ybarra olivenolje
- Hakket basilikum eller persille
- Ybarra aioli
Slik gjør du det:
- Rist skiver av brød i brødrister eller på 220 grader i ovnen under grillelement til de blir gylne.
- Topp de ristede skivene med olivenolje og friske urter.
- Server med aioli.
Jordbær med spekeskinke og vinaigrette
Du trenger:
- ½ kurv Jordbær
- ½ pk Lev Litt Lettere spekeskinke
- Basilikum
- Tannpirkere
Vinaigrette:
- 3 ss Ybarra olivenolje
- 1 ss Il Torrione balsamico-eddik
Slik gjør du det:
- Kutt jordbær i to.
- Krøll sammen skiver av spekeskinke og legg disse på toppen av jordbæret sammen med et blad basilikum. Stikk deretter en tannpirker gjennom basilikumbladet, spekeskinken og jordbæret for å holde alt på plass.
- Bland 3 ss olivenolje og 1 ss balsamico-eddik sammen i en skål for å lage vinaigretten.
- Server jordbær med spekeskinke på et pent fat, og topp med ønsket mengde vinaigrette.
Patatas bravas
Du trenger:
- 600 g kokefaste poteter
- 2 ss Ybarra Olivenolje
- Salt og pepper etter smak
Saus:
- 1 fedd hvitløk
- 0,5 stk løk
- 1 boks hakkede tomater
- Tabasco etter smak
Topping:
- Ybarra aioli
- Hakket basilikum eller persille
Slik gjør du det:
- Vask eller skrell potetene, og del dem i fire. Vend potetene i olivenolje, og legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett. Strø over salt og pepper.
- Stek potetene midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. De skal være helt møre.
- Kutt hvitløk og løk i biter og stek de på medium pluss varme til de er møre. Bland i hakkede tomater, tilsett ønsket mengde Tabasco og la blandingen koke opp.
- Ha potetene i en skål og hell over noe av tomatsausen. Topp med noen skjeer aioli og finhakkede urter.
- Server resten av sausen og aioli i skåler ved siden av.
Bruschetta med spekeskinke
Du trenger:
- ½ stk speltbrød eller loff
- 4 tomater
- 0,5 stk rødløk
- 4 ss hakket basilikum
- 1 ts Torrione balsamico-eddik
- 1 ts Ybarra olivenolje
- Salt og pepper
Topping:
- ½ pk Lev Litt Lettere spekeskinke
- Basilikum
Slik gjør du det:
- Stek skiver av brød i en stekepanne sammen med noen dråper olivenolje
- Skjær tomater og rødløk i biter og bland dette sammen med grovhakket basilikum, olivenolje og noen dråper balsamico-eddik. Smak til med salt og pepper.
- Legg bruschettaene på et pent fat og topp med spekeskinke og blader av basilikum.
Tapasoliven
Du trenger:
- 1 glass Eldorado grønne oliven med paprika
- 1 glass Eldorado sorte oliven
- 1 glass Ybarra grønne oliven
Slik gjør du det:
- Server ulike typer oliven i forskjellige skåler
Tomatsalat med rødløk og grønne oliven
Du trenger:
- 5 stk tomater
- 0,5 stk rødløk
- 8 stk Ybarra grønne oliven
Topping:
- 3 ss Ybarra olivenolje
- Basilikum
- Salt og pepper etter smak
Slik gjør du det:
- Del tomatene i skiver og legg dem på et pent fat.
- Kutt rødløk i tynne skiver og bland dem med tomatene.
- Topp med grønne oliven, og dryss olivenolje over salaten.
- Dryss basilikum og salt og pepper over salaten rett før servering.