Agurk

Agurken regnes botanisk sett som en frukt, men den har likevel ofte en fast plass i grønnsaksavdelingen i dagligvarehandel. Agurken er allsidig, og egner seg like godt til brødskiva som til ingrediens til salaten. Fruktkjøttet i agurken er hvitt og saftig, med en myk sprøhet. Smaken er også mild, og spesielt populær fremfor andre grønnsaker hos de minste barna.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på agurker, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

Agurk næringsinnhold

Næringsinnhold per 100 gram agurk:

Energi: 10 kcal

Fett: 0,1 g

Karbohydrater: 1,2 g

Kostfiber: 0,8 g

Protein: 0,8 g

Salt: 0 g

3 kjappe fakta om agurk

1. En agurk består av hele 95 % vann.

2. Dårlig smak i munnen? Ta en bit agurk og press den opp i ganen med tungen. Fytokjemikalier i agurken vil drepe bakteriene i munnen som kan forårsake dårlig ånde.

3. Botanisk sett er agurken å regne som en frukt, men den blir som oftest brukt som en grønnsak.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Restetips

Har du agurk til overs, og lurer på hva du kan bruke den til? Her er 3 forslag:

1. Vann med agurksmak

Hvorfor ikke friske opp den daglige mengden vann du bør få i deg? Agurk inneholder store mengder vitamin C, og passer utmerket til å smakssette vannet du drikker. Kjør agurk og vann sammen i en blender, eller del i ønskede skiver for en mildere smak på vannet.

2. Tzatziki

Tzatziki er smakfullt og godt tilbehør til mange ulike retter, og den er enkel å lage. Riv agurken på et rivjern, og ha på et dryss med salt. La vannet renne ut gjennom en sil, og bland agurken med gresk yoghurt, finhakket hvitløk og litt pepper.

3. Wok

Agurk blir en knasende god ingrediens i wok, og her kan du blande med andre rester du måtte finne i kjøleskapet.

Nyttige fakta og tips om agurk

Oppskrifter med agurk

Relatert innhold