Verdens ferskeste pesto?

Ni «nye» måter å bruke pesto på

Hva kan jeg bruke pesto til, annet enn pasta? Med den intense grønnfargen og den ubeskrivelige smaken av umami, er det ikke rart denne grønne sausen har blitt så populær. Her får du ni tips til matretter med pesto!

At pesto og pasta smaker veldig godt sammen, kommer sikkert ikke som noen overraskelse på deg. Men hvis du er ekstra glad i smaken av pesto, hva med å prøve ut en eller flere av disse variantene også?

1. Kyllingburger med pesto

Kyllingburger med pesto. Foto: Barilla
Kyllingburger med pesto. Foto: Barilla

Pesto og kylling går også sammen som hånd i hanske. Lag deg en burger med kyllingfilet, og smør på et godt lag med pesto. Salat, tomat, løk og f.eks bacon er også godt som tilbehør.

2. Lasagne med pesto

Lasagne med pesto. Foto:Barilla
Lasagne med pesto. Foto:Barilla

Dropp tomatsausen og lag en grønn saus av pesto, erter og asparges i stedet. Se oppskrift på Barillas egne sider. (du kan godt bruke frosne erter i stedet for ferske)

3. Bruschetta med pesto

Bruschetta med pesto.
Bruschetta med pesto.

Den klassiske italienske toasten smaker også veldig godt med pesto.

4. Brød med pesto

Brød med pesto.
Brød med pesto.

Det samme kan sies om vanlig brød eller rundstykker. Tenk på pesto som et alternativ til smør, så kan mulighetene være omtrent uendelige. Passer sammen med ost, diverse kjøttpålegg, egg osv. 

5. Pizza med pesto

Pizza med pesto. Foto: Barilla
Pizza med pesto. Foto: Barilla

Vi kommer jo ikke utenom den andre klassikeren fra det italienske kjøkken. Pizza med pesto er også en suveren vinner! Se oppskrift på denne pizzaen på Barillas egne sider. 

6. Salat med pesto

Salat med pesto. Foto: Barilla
Salat med pesto. Foto: Barilla

En god Pesto alle Genovese kan også brukes som dressing, for eksempel over en god salat. Enten som hovedrett eller tilbehør til en større middag.

7. Sandwich eller smørbrød med pesto

Sandwich eller smørbrød med pesto. Foto: Barilla
Sandwich eller smørbrød med pesto. Foto: Barilla

Denne varianten ligger litt i samme bane som burgeren. Hva med å lage en Chicken BLT-sandwich, der pestoen erstatter majones?

8. Speilegg med pesto

Speilegg med pesto. Foto: Barilla
Speilegg med pesto. Foto: Barilla

Søndagsfrokosten blir aldri mer den samme etter at du har prøvd pesto sammen med speilegget. Anbefales for en ekstra god start på dagen.

9. Fisk med pesto

Laks med pesto.
Laks med pesto.

Fisk og pesto er faktisk en veldig god match, og både torsk og laks smaker godt sammen med denne grønne pastasausen. Gjerne kombinert med pasta i tillegg. 

Fra åker til saus på 2 timer

Rett utenfor Parma i Italia, ligger sausefabrikken til Barilla, verdens største pastaprodusent. Her produseres det 100 millioner glass med pastasaus i året. Av disse selges over 400.000 eksemplarer på KIWI hvert år.

Ordet «fersk» er kanskje ikke noe man vanligvis forbinder med ferdiglaget pastasaus på glass, men for Barilla er bærekraftig og miljøvennlig produksjon et viktig element. Kortreiste råvarer er stikkordet!

På fabrikken i Rubbiano produserer Barilla pesto for hele året på kun fire måneder. Dette fordi de kun bruker fersk basilikum i sine sauser, og fra juni til september produserer de lokale bøndene hele 2000 tonn basilikum på jordene rundt fabrikken. De ferske urtene er i sausen senest to timer etter de forlater den enorme basilikum-åkeren.