Brokkoli

Brokkoli

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Brokkoli

Brokkoli har de siste årene fått en ny renessanse, og det med god grunn. Grønnsaken er proppfull av næring, og har fått mange nye bruksområder som både er sunne og gode.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alle brokkoli, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt

Brokkoli næringsinnhold

Næringsstoff

Verdi per 100 g

Energi kcal

123 kcal

Fett

0,3 g

Karbohydrater

2 g

Kostfiber

3 g

Protein

3,2 g

Salt

0 g

 

Bilde

 

3 ting du kanskje ikke visste om Brokkoli

1. Varieteten brokkoli stammer fra Italia, derav har den fått navnet italica.

2. Noen kaller brokkolien for aspargeskål.

3. Brokkoli er en forholdsvis ny grønnsak i Norge. Forfatter Dag Solstad omtalte brokkoli som en "ny og bemerkelsesverdig grønnsak" da han i boken Roman 1987 skrev om grønnsakstorget på Lillehammer.

Nyttige fakta og tips om brokkoli

 

Oppbevaring av brokkoli

Brokkoli bør lagres i kjøleskap, mellom 0–4 grader. Pakk den gjerne inn i plast for best holdbarhet.

 

Brokkoli bruksområder

Kok heller brokkolien litt for lite enn litt for mye, for å bevare smak, konsistens og næringsinnhold. Noen minutter i stekepanna eller i lettsaltet, kokende vann er mer enn nok.

Når er brokkoli i sesong?

Brokkoli som har ligget lenge kan bli gul. Gulfargen kommer av at klorofyllet brytes ned. Dette er helt ufarlig og brokkolien kan fint spises som vanlig.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 1 % Trumf-bonus på alle dagligvarer, 15 % på all fersk frukt og grønt og 50 % på bleier, bind, tamponger og truseinnlegg.

Bli KIWI PLUSS-kunde her

Restetips brokkoli

Har du bananer til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:

1. Frisk opp brokkolien

Er brokkolien blitt slapp kan du kutte stilken og sette den i vann, da friskner den fort og kan brukes som du ønsker.

2. Mugg på brokkoli

Har brokkolien begynt å mugne er det ikke for sent, men vær raskt. Er det bare en liten del av grønnsaken som er blitt muggen, kan du skjære vekk muggen med god margin og spise resten.

3. Brokkoli kan fryses

Frys brokkolien. Forvell den først ved å legge bukettene i kokende vann. Tørk deretter godt av godt og legg den direkte i fryseren.

 

Oppskrifter på restemat med brokkoli