Aldri har vi vel lengtet mer til å samles rundt et godt måltid enn nå. Så hvorfor ikke strekke julekosen inn i vintermørket.
Tenne lys og invitere til smakfull førjulsmat. Enten du vil gå all in med pinnekjøtt, eller friste med førjuls-tapas, eller førjulssticks. Sommerens store suksess byr på variasjon over julens smaker uten å ta glansen fra tradisjonsmaten. Vi har også utfordret vårt faste team og superkokken Christer Rødseth til å lage pinnekjøtt på 10 nye måter. Alt fra pinnekjøttpasta til pinnekjøtt på indisk og asiatisk vis. Det er bare å glede seg!
Pinnekjøtt med vossakorv og kålrotstappe
Denne varianten er det mange som sverger til i juletiden. Her får du oppskrift på pinnekjøtt med vossakorv og kålrotstappe
Dampet og stekt pinnekjøtt med roasta kålrot, sprø grønnkål og grønnkålpesto
Sett litt farge på julemiddagen. Syrlig grønnkålpesto og søt kålrot smaker fortreffelig sammen med det salte kjøttet. Oppskriften finner du her.
Dampet pinnekjøtt med rotmos, bakt hvitløk, ovnsbate poteter og brunet smør
Bakt hvitløk og brunet smør er en elegant vri på den tradisjonelle pinnekjøttmiddagen. Når du baker hvitløk blir den litt søt og nøtteaktig i smaken. Det komplementeres godt sammen med brunet smør, den søte kålrotstappen og det salte pinnekjøttet. Oppskriften finner du her.
Rødbettartar med sprøstekt pinnekjøtt
Ble du for ivrig, eller invitasjonen for impulsiv med mye frafall, er det ingen grunn til å fortvile. Lag fest av resten. En favoritt er rødbet-tartar med sprøstekt pinnekjøtt. Det blir ikke mer spennende enn man gjør det til selv. Oppskriften finner du her.
Pinnekjøttpasta med tomat
Litt lei av julemat og fysen på noe annet? Da er denne pastaretten mkidt i blinken. Oppskriften finner du her.
Bønnestuing med stekt pinnekjøtt og helbakt sellerirot med urter
Bakt sellerirot smaker himmelsk sammen med salt pinnekjøtt. Se oppskrift her.
Honningglasert pinnekjøtt med rotgrønnsaker, rødkål og appelsinsalat
Har du prøvd honningglasert pinnekjøtt? Det smaker så godt og gir en litt annen vri på en ellers tradisjonell, julerett. Server med mørkokte rotgrønnsaker og en frisk appelsinsalat med sprø rødkål. Oppskrift finner du her.
Pinnekjøtt med smashede poteter, ovnsbakte rødbeter og dadler
Rotgrønnsaker er tradisjonelt tilbehør til pinnekjøtt, men har du prøvd å bruke rødbeter istedet for for eksempel kålrot? Ikke bare smaker det fantastisk, men det gir også nydelig farge til en ellers litt fargeløs rett. Oppskriften finner du her.
Pinnekjøtt med sennep og rosmarin, ovnsbakte pærer og poteter
Bakte pærer er et undervurdert tilbehør og smaker kjempegodt sammen med pinnekjøtt. Klikk her for oppskrift.
Pinnekjøtt med raita, rødløk- og aghurksalat, naanbrød og mangochutney
Tryll om gårsdagens pinnekjøttmiddag til en smakfull og spennende ny rett inspirert fra det indiske kjøkken. Oppskriften finner du her.
Hoisin-glasert pinnekjøtt med ovnsbakte gulrøtter og sjalottløk
La deg inspirere av det asiatiske kjøkken og pensle pinnekjøttet med en deilig hoisin-glaze. Sjekk ut oppskriften her.