Det beste brødet du kan ha i matpakken

våre groveste matpakke

Den vanligste matpakken til skolebarn består av grove brødskiver med frukt og grønt ved siden av. Her er de beste brødvalgene til matpakka.

Til tross for at sosiale medier ofte kan gi inntrykk av det motsatte, består den typiske skolematpakka fremdeles av grovt brød, frukt og grønt. Det viser en nylig gjennomført undersøkelse fra Opplysningskontorene for landbruket.

For å gjøre det enklere å velge grovt og sunt brød til matpakka, lanserte Bakehuset i 2020 en helt ny brødserie med sine groveste brød som du finner i brødhylla i alle KIWI-butikker, men dessverre ikke i Nord-Norge.

Våre Groveste brød
Våre Groveste brød

Dette kjennetegner barnas matpakke

– Våre Groveste er en brødserie der alle brødene har mer enn 80 prosent grovhet, er nøkkelhullsmerkede, og har et høyt innhold av fiber og lite salt. Her er kvalitet, ferskhet og stort utvalg i fokus, sier Amund Skrutvold, baker og produktutviklingssjef i Bakehuset.

Ja til mer grove kornvarer 
Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer grove kornprodukter, blant annet fordi de inneholder mye kostfiber. Grovt brød er en svært viktig kilde for kostfiber. Jo grovere brød, jo mer kostfiber, mineraler og vitaminer. 

– Spiser du fire brødskiver fra brød med stor andel sammalt mel, for eksempel Våre Groveste Grovbrød som er merket med ekstra grovt på Brødskalaen, dekker det en voksen persons anbefalte daglige mengde fullkorn, forteller ernæringsfysiologen. 

* Fem ting du kan gjøre med tørt brød (i stedet for å kaste det!)