Slik lager du sunne matpakkemuffins

Matpakkemuffins

Disse muffinsene er perfekte i matpakka til både små og store. Fyll dem med masse digg, og gled deg litt ekstra til lunsj.

Lei av tørre brødskiver med slapt pålegg? Da burde du prøve matpakkemuffins! De er smakfulle, saftige og mettende, og like gode i matpakken som til lunsj. Det kan være lurt å lage mange, for så å fryse dem ned. Når det kommer til fyll, kan du bruke kreativiteten. For å gjøre dem sunnere og lettere kan du gå for kyllingfilet eller magert kalkunpålegg fra Prior. For å spare penger og miljøet, kan du også variere innholdet ut fra det du har av rester i kjøleskapet. 

Oppskriften gir ca 10-12 stk muffins. 

Ingredienser: 

4 stk Prior egg
0,5 dl Olivenolje
3 dl Kesam
2,5 dl Hvetemel
2 dl Sammalt hvete
0,5 dl Havregryn
2 ts Bakepulver
1 klype Salt
200 g Prior kyllingfilet naturell i skiver
2 stk Vårløk
1 stk Paprika
150 g Revet ost
2 ss Hakkede urter (for eksempel timian, persille og oregano)
Solsikkefrø til pynt

PRIOR PÅLEGG-kopi.png

Prior har et stort utvalg av kylling- og kalkunpålegg! 

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 210 grader. Visp sammen egg, olivenolje og kesam. Rør inn alt det tørre.
  2. Kutt skinken i biter eller strimler, finsnitt vårløken og skjær paprikaen i små terninger. Vend skinke, vårløk, paprika, ost og urter inn i «muffinsrøren».
  3. Sett muffinsformene på et muffinsbrett og fordel røren i formene.
  4. Strø over frø og/eller kjerner, og stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter.