Du kan enkelt gjøre pizzaen din litt sunnere ved å velge grov pizzadeig. Her er vår oppskrift!
Gjør den hjemmelagde pizzaen litt sunnere ved å lage en grov pizzabunn. En enkel måte å få i seg mer fiber på, uten at det går på bekostning av smaken. Et godt tips er å bruke grovt mel som er finmalt. Det betyr ikke at deigen blir mindre grov, det er bare kornene som er mer finmalt.
Tips! En grov pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizzabunn. Prøv for eksempel pizzasnurrer eller minipizza.
Til to tynne bunner trenger du:
280 g sammalt hvetemel fint
100 g hvetemel siktet
2 ts tørrgjær
2 ts havsalt
2 ss olivenolje
2,5 dl vann
Slik gjør du det:
Ha mel, gjær og salt i en kjøkken- eller eltemaskin.
Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i cirka ett minutt.
Ta deigen ut og kna den ett minutt på benken.
La den heve i en bolle dekket med plast i cirka en time. Del i to og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og ha på fyll.
Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet. Eller dra papiret med bunnen over på platen.
Stek pizzaen på 225 grader nederst i ovnen i 15 til 20 minutter. Pizzaen er ferdig når bunnen er gjennomstekt og osten er smeltet og gyllen.