KIWI-medarbeider Mats Huseby Gundersen i fruktavdelingen

KIWI har vært signaturpartner med UNICEF siden 2010. Nå reiser fire engasjerte KIWI-medarbeidere til Madagaskar for å lære mer om arbeidet KIWI og UNICEF gjør for å bidra til at flere får tilgang på rent vann og skolegang.

– Jeg ønsker å gjøre en forskjell og være med på å bidra. Det kommer nok til å gjøre inntrykk på meg, siden jeg har en liten datter selv, sier Mats Huseby Gundersen, butikksjef på KIWI Gauterød i Tønsberg.

På Madagaskar arbeider KIWI og UNICEF for å hjelpe barn og deres familier, og sikre tilgang på rent vann og skolegang. Gjennom KIWIs Instagramprofil kan du den neste uken følge våre medarbeideres opplevelser på Madagaskar underveis i reisen.

Les også: Dette gjør KIWI og UNICEF på Madagaskar

Har finansiert 21 skoler

KIWI har vært signaturpartner for UNICEF siden 2010. Samarbeidet startet med et ønske om å hjelpe barn og familier utenfor Norge i forbindelse med at Bleieavtalen fylte 10 år. På Madagaskar lever mange i ekstrem fattigdom og bare ett av to barn fullfører skolegang.

– Gjennom vårt samarbeid har vi finansiert hele 21 skoler. Siden 2015 har vi jobbet sammen for å gi enda flere mennesker tilgang til rent vann, forteller kommunikasjonsdirektør Kristine Arvin, som også skal reise til Madagaskar.

Les også: Slik jobber KIWI og UNICEF med skoler og vann på Madagaskar

barn vasker hender på Madagaskar
Barn vasker hendene ved en av KIWI-skolene på Madagaskar.

Medarbeidere har samlet inn over én million kroner

– Hvis noen går sammen og gjør litt, så gir det store resultater. Det er prosjektene på Madagaskar godt bevis på, sier Fredrik Myksvoll Alvsåker.

Han er trainee på KIWI Gausel i Stavanger, og er en av de fire medarbeiderne fra KIWI som får oppleve resultatene av vann- og skoleprosjektene på nært hold.

Trainee Fredrik Myksvoll Alvsåker ved KIWI Gausel
Fredrik Myksvoll Alvsåker på KIWI Gausel skal være med til Madagaskar.

I tillegg til det KIWI bidrar med sentralt, har medarbeidere på eget initiativ samlet inn over én million kroner gjennom aksjonen «KIWI for UNICEF» 

Les også: Dette opplevde butikksjefene Miriam og Frank på Madagaskar

– Takket være fornøyde kunder og den jobben som gjøres av våre medarbeidere over hele landet hver dag, har KIWI mulighet til å støtte UNICEFs livsviktige arbeid. Alle som jobber i KIWI har bidratt til at tusenvis av barn på Madagaskar har fått tilgang til vann og skole, sier Arvin.

Stor betydning for mange

Foreløpig har 14 av KIWI-skolene fått permanent vannløsning. På fire skoler er dette under arbeid og for de siste skolene er det lagt en plan. Skolene uten permanent vannløsning får blant annet tilkjørt rent vann.

– Jeg ble mamma da jeg var 16 år, så jeg tenker spesielt på hvordan unge foreldre har det på øya, som har enda større utfordringer i samfunnet enn her i Norge. Både med sanitære forhold, skolegang og tilgang på rent vann, forteller Sonja Helen Moen, som er butikksjef på KIWI Mindes Hus i Stjørdal.

Hun ser frem til å møte de lokale barna og deres familier, og legger til:

– Å få være med og få lov å bygge noe så viktig, det betyr mye for meg personlig.

Sonja Helen Moen ved KIWI Mindes Hus
Dette betyr mye for butikksjef Sonja Helen Moen ved KIWI Mindes Hus.