Endelig klart for grillsesong!

Når starter egentlig grillsesongen? Det kommer an på om du skal grille på grillen hjemme eller brenne bål i det fri. Få tips til hvor og hva du kan grille her.

For noen varer grillsesongen hele året, men skal du grille i det fri er det viktig å merke seg reglene. Det nasjonale bålforbudet er fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen åpen ild i, i skog og annen utmark.

Det trenger ikke bare være pølser som finner veien til bålet. Tar du med en grillrist er det enkelt å legge burgere på grillen. Men husk å rydd ordentlig etter deg når du griller ute. Vær i tillegg ekstra varsom på at det ikke er skogbrannfare i området du griller. Du kan se en oversikt over alle sårbare områder på yr.no.

Uansett om du er på tur, på hytta eller hjemme kan en burger være en vinner på grillen. Lukk øynene og tenk på en burger. Sjansen er stor for at du får vann i munnen.

Burgeren kan være en øvelse i utskeielser, eller en litt sunnere og lett hverdagsmiddag. For at du skal kunne kalle noe for en burger trenger du egentlig bare noe å putte i midten og to stykker brød rundt. Den blir hva DU gjør den til! 

Sleng burgere på grillen

Burger er noe av det aller enkleste du kan grille og er en hit hos de fleste. En saftig burger på grillen slår sjeldent feil, og i KIWI har vi flere varianter som du finner i din lokale butikk.

Big Beef er burgeren for deg som vil ha det lille ekstra. Dette er en skikkelig saftig burger med mye smak og som tar grillfølelsen til neste nivå. Kombiner med en mild ost, en digg dressing og crispisalat.

Beefburger med criracha-coleslaw og avokado
Prøv en beefburger med criracha-coleslaw og avokado

Flere av KIWIs burgere ble testvinnere hos Bramat.no i fjor, og har samme gode oppskrift i år. Du kan lese mer om våre testvinnere Big Juicy og Big Beef her.

Baconburger er noe de fleste liker, og den passer perfekt med en skive cheddar og crispy salat. Topp med ketchup, sennep og en god BBQ-dressing.

Baconburgere med pære, blåmuggost og rotgrønnsakschips
Hva med å prøve en ny vri? Sjekk ut baconburger med pære, blåmuggost og rotgrønnsakschips!

Mekk din favorittburger

En hamburger kan fort blir noe personlig, da det er å anta at det er like mange ulike sammensetninger av burgere, som det er mennesker her i landet. Enten det er snakk om smak, eller rett og slett utseende. Mange vil kanskje si at det er det indre som teller, bokstavelig talt. En burger kan smake ganske ulikt om den er litt rosa i midten, eller helt gjennomstekt.

Om du vil holde burgeren enkel, eller bruke timer på å tilberede tilbehøret er opp til deg.

Sunt og godt tilbehør til burgere

KIWI har mange saftige burgerbrød du kan plukke med deg neste gang du handler. Men hvis du vil lage egne burgerbrød anbefaler vi denne oppskriften på hjemmelaget burgerbrød som er litt grovere, og dermed litt sunnere.

Grillede grønnsaker

Grønnsaker er glimrende tilbehør både til burger og annen grillmat. Grill hele eller skivede grønnsaker direkte på grillen. Pensle med olje først, strø på salt og pepper, og grill over direkte varme et par minutter på hver side avhengig av grønnsakens størrelse.

Grønnsaker og frukt på grill
Grønnsaker er perfekt på grillen. Del opp, grill og nyt. Det er også godt til burgere.

Selv om alle grillede grønnsaker i seg selv er spennende, er variasjon et stikkord. Bruk gode oljer og ulike krydder, tre grønnsaker på spidd, legge de i foliepakker eller skjær de opp og legg de rett på grillristen.

Hos KIWI får du 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt dersom du er KIWI PLUSS-kunde.