Tips til nyttårsmenyen

Desserter til nyttårsaften

Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek/Spoon

Etter en god festmiddag er det hyggelig med en søt avslutning. Her gir vi deg tips til forskjellige desserter som passer godt på nyttårsaften.

Er du en som ofte foretrekker å avslutte måltidet med en god panna cotta eller sjokolademousse?

I tillegg til å finne oppskrift på disse dessertene her på KIWI.no, har klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør også et par tips til litt lettere dessert-alternativer.

 Mer multer enn krem

– Mange har en tradisjon for å servere multekrem i julen. Hvis du planlegger å ha dette på nyttårsmenyen, er mitt råd å snu opp ned på konseptet. Ikke server krem med multer, men multer med krem, ler Sundfør.

Hun deler også gjerne sitt lille private triks for å få en ekstra god multekrem: Hakk noen brente mandler og strø over. Det er kjempegodt!

Sitrus for fordøyelsen

For de som ønsker et lettere alternativ som avslutning på måltidet har Tine Sundfør et annet forslag.

– I Tyskland er marinerte appelsinskiver en klassisk juledessert. Kanskje er det en tradisjon vi burde starte her i Norge, også? foreslår hun.

I tillegg til at frukt er både friskt og sunt, og sitrusfruktene er på sitt beste nettopp i desember, så har syren en gunstig effekt på fordøyelsen. Akkurat det kan kanskje være greit nå i julen?

Ønsker du å gjøre det helt enkelt kan du sette frem et fristende fat med frukt, nøtter og god konfekt. Så kan gjestene kose seg med det de vil ha ut over kvelden, mens dere venter på at klokken skal bli tolv og et nytt år ønskes velkommen.

Her er 10 andre oppskrifter til nyttårsdesserten:

Bestill kaker på nett - hent hos KIWI

Visste du at du enkelt kan bestille din favorittkake på raskekaker.no og få den raskt levert i din lokale KIWI-butikk? Bestill til dagen etter, eller opptil 30 dager i forveien. 

Kakene bakes i et av Bakehusets lokale konditorier, fra Larvik i sør til Trondheim i Midt-Norge.