Ti nye måter å lage pinnekjøtt på

Rødbettartar med sprøstekt pinnekjøtt

Aldri har vi vel lengtet mer til å samles rundt et godt måltid enn nå. Så hvorfor ikke strekke julekosen inn i vintermørket.

Tenne lys og invitere til smakfull førjulsmat. Enten du vil gå all in med pinnekjøtt, eller friste med førjuls-tapas, eller førjulssticks. Sommerens store suksess byr på variasjon over julens smaker uten å ta glansen fra tradisjonsmaten. Vi har også utfordret vårt faste team og superkokken Christer Rødseth til å lage pinnekjøtt på 10 nye måter. Alt fra pinnekjøttpasta til pinnekjøtt på indisk og asiatisk vis. Det er bare å glede seg!

Pinnekjøtt med vossakorv og kålrotstappe

pinnekjøtt med kålrotstappe og vossakorv
Pinnekjøtt med smakfull kålrotstappe og vossakorv

Denne varianten er det mange som sverger til i juletiden. Her får du oppskrift på pinnekjøtt med vossakorv og kålrotstappe

Dampet og stekt pinnekjøtt med roasta kålrot, sprø grønnkål og grønnkålpesto

dampet og stekt Pinnekjøtt med grønnkålpesto og kålrot
Grønnkålpesto, stekt pinnekjøtt og lune rotgrønnsaker er et godt alternativ, når du vil ha noe litt annet enn tradisjonelt pinnekjøtt. 

Sett litt farge på julemiddagen. Syrlig grønnkålpesto og søt kålrot smaker fortreffelig sammen med det salte kjøttet. Oppskriften finner du her.

Dampet pinnekjøtt med rotmos, bakt hvitløk, ovnsbate poteter og brunet smør

Pinnekjøtt Rotmos BrunetSmør BaktHvitløk
Rotmos og pinnekjøtt er en uslåelig kombo, men med bakt hvitløk blir det enda bedre!

Bakt hvitløk og brunet smør er en elegant vri på den tradisjonelle pinnekjøttmiddagen. Når du baker hvitløk blir den litt søt og nøtteaktig i smaken. Det komplementeres godt sammen med brunet smør, den søte kålrotstappen og det salte pinnekjøttet. Oppskriften finner du her.

Rødbettartar med sprøstekt pinnekjøtt

Rødbettartar Sprøstekt Pinnekjøt
Lekker forret du kan servere gjestene - rødbettartar med sprøstekt pinnekjøtt.

Ble du for ivrig, eller invitasjonen for impulsiv med mye frafall, er det ingen grunn til å fortvile. Lag fest av resten. En favoritt er rødbet-tartar med sprøstekt pinnekjøtt. Det blir ikke mer spennende enn man gjør det til selv. Oppskriften finner du her.

Pinnekjøttpasta med tomat

Pinnekjøttpasta Tomat
En deilig pinnekjøttpasta med tomat passer godt for både store og små. 

Litt lei av julemat og fysen på noe annet? Da er denne pastaretten mkidt i blinken. Oppskriften finner du her.

Bønnestuing med stekt pinnekjøtt og helbakt sellerirot med urter

Bønnestuing Stekt Pinnekjøtt HelbaktSelleriro
En spennende vri på pinnekjøttmiddagen.

Bakt sellerirot smaker himmelsk sammen med salt pinnekjøtt. Se oppskrift her.

Honningglasert pinnekjøtt med rotgrønnsaker, rødkål og appelsinsalat

Honningglasert Pinnekjøtt Rotgrønnsaker Rødkål Appelsinsalat
Piff opp pinnekjøttet med en smakfull glaze!

Har du prøvd honningglasert pinnekjøtt? Det smaker så godt og gir en litt annen vri på en ellers tradisjonell, julerett. Server med mørkokte rotgrønnsaker og en frisk appelsinsalat med sprø rødkål. Oppskrift finner du her.

Pinnekjøtt med smashede poteter, ovnsbakte rødbeter og dadler

Pinnekjøtt Smashede Poteter OvnsbakteRødbeter Dadler Poteter
Smashede poteter og bakte rødbeter er supert tilbehør til pinnekjøttmiddagen.

Rotgrønnsaker er tradisjonelt tilbehør til pinnekjøtt, men har du prøvd å bruke rødbeter istedet for for eksempel kålrot? Ikke bare smaker det fantastisk, men det gir også nydelig farge til en ellers litt fargeløs rett. Oppskriften finner du her.

Pinnekjøtt med sennep og rosmarin, ovnsbakte pærer og poteter

Pinnekjøtt Sennep Rosmarin Ovnsbakte Pærer Poteter
Søte, bakte pærer smaker kjempegodt sammen med årets pinnekjøtt.

Bakte pærer er et undervurdert tilbehør og smaker kjempegodt sammen med pinnekjøtt. Klikk her for oppskrift.

Pinnekjøtt med raita, rødløk- og aghurksalat, naanbrød og mangochutney

Pinnekjøtt Naan Raita Mangochutney
Kjør en indisk vri på pinnekjøttrestene. 

Tryll om gårsdagens pinnekjøttmiddag til en smakfull og spennende ny rett inspirert fra det indiske kjøkken. Oppskriften finner du her.

Hoisin-glasert pinnekjøtt med ovnsbakte gulrøtter og sjalottløk

Hoisinglasert Pinnekjøtt Ovnsbakte Gulrøtter
En asiatisk vri på pinnekjøttmiddagen er ikke feil.

La deg inspirere av det asiatiske kjøkken og pensle pinnekjøttet med en deilig hoisin-glaze. Sjekk ut oppskriften her.