Denne festmenyen er helt uten kjøtt

Et festmåltid trenger ikke inneholde kjøtt. Her er tipsene til deg som vil velge en vegetarisk middag til jul eller nyttår.

Enten du spiser vegetarisk hele året, planlegger å gjøre det mer, eller vanligvis spiser både kjøtt og fisk, finnes det mye godt å servere hvis du vil arrangere en kjøttfri nyttårsfeiring.

Festmiddagen trenger ikke inneholde kjøtt for å være mettende og smakfull, og du kan velge og vrake både i forretter, hovedretter og desserter. I våre tips har vi tatt utgangspunkt i at menyen først og fremst er kjøttfri, men den kan inneholde ost eller andre meieriprodukter. 

Her er våre tips til deg som vil sette sammen en velsmakende festmeny.

Forretter uten kjøtt

Hva med å servere en Pære-, selleri- og fennikelsalat med blåmuggost til forrett?
Hva med å servere en Pære-, selleri- og fennikelsalat med blåmuggost til forrett?

Forretten fungerer som en appetittvekker før hovedretten, men det er viktig at den ikke er for stor og tung. En suppe, salat, ost eller egg passer fint som en start på måltidet. 

Hovedretter uten kjøtt

Hva med å servere en opp ned-terte til hovedrett?
Hva med å servere en opp ned-terte til hovedrett?

Når hovedretten kommer på bordet, vil du gjerne imponere litt. Både når det gjelder presentasjon og smaker. Med disse rettene er det ingen som kommer til å savne nyttårskalkunen. 

Desserter (som selvfølgelig alltid er uten kjøtt)

 Oppskrift "Trifle” med gløgg, appelsin- og sjokoladekrem
Oppskrift "Trifle” med gløgg, appelsin- og sjokoladekrem

Desserten setter prikken over i-en på måltidet, og enten du er glad i søte eller friske desserter, er mulighetene mange. Bruk gjerne rester av pepperkaker og klementiner som utgangspunkt for desserten din.  

Litt å drikke før eller etter rakettene

Varm pærecider er en sikker vinner.
Varm pærecider er en sikker vinner.

Litt godt i glasset hører også med. Server en god juledrink etter middagen,  eller hva med å overraske gjestene med en kopp med varm drikke etter at rakettene er skutt opp?

Bestill kaker på nett - hent hos KIWI

Nå kan du enkelt bestille din favorittkake på raskekaker.no og få den raskt levert i din lokale KIWI-butikk. Bestill til dagen etter, eller opptil 30 dager i forveien. 

Kakene bakes i et av Bakehusets lokale konditorier, fra Larvik i sør til Trondheim i Midt-Norge.