Sunn, enkel og billig hverdagsmat

De fem mest populære suppene akkurat nå

Å lage suppe fra bunnen er både sunt, enkelt og ikke minst billig. Vi har samlet de mest populære og flest søkte oppskriftene på suppe akkurat nå.

En suppe kan være alt fra en rask og billig posesuppe til en tradisjonell suppe laget fra bunnen. Fellestrekket for de fleste supper er at det er både godt og enkelt å få til, selv for deg som ikke er godt vant på kjøkkenet.

Prinsippet for å lykkes med en god suppe fra bunnen er enklere enn de fleste tror: Kutt grønnsaker i like store biter, kok dem møre og mos. Etterpå kan du tilsette for eksempel urter, krydder, pasta, grønnsaker eller kjøtt. 

Vi har funnet hvilke suppeoppskrifter nordmenn søker etter nå på starten av året.

Her er de 5 mest populære suppene: 

1. Blomkålsuppe

Blomkålsuppe
Blomkålsuppe er en populær, mettende og smakfull suppe.

Blomkålsuppe er en mild og populær suppe, som egner seg like godt som en liten forrett som et eget fyldig måltid. Den er godt likt av barn og voksne, og kan varieres og tilpasses i stor grad.

Restemat-tips: Bruk blomkålsuppe i fiskegrateng dagen etter, sammen med eksempelvis laks, sei eller torsk.

2. Tomatsuppe

Klassisk tomatsuppe er en sikker vinner
Klassisk tomatsuppe er en sikker vinner.

Tomatsuppe er en etterspurt oppskrift verden over. Suppa faller ofte godt i smak hos barn, fordi den er kremet og smaker mye, men samtidig er mild. En fyldig og god tomatsuppe lager du enkelt selv hjemme. Tilsett gjerne egg, pasta eller kjøttboller for en mer mettende suppe, eller for litt variasjon. 

Tips: Sliter du med å få i barna grønnsaker, kan du blande inn litt løk, stangselleri, hvitløk eller gulrot i suppa. Bare bruk blenderen til slutt, så suppa blir jevn og fin, og uten “mystiske” klumper. 

Prøv denne oppskriften for en frisk tomatsuppe med kyllingboller

3. Kyllingsuppe

Kyllingsuppe
Kyllingsuppe med sopp, lime og chili.

Kyllingsuppe er et populært søk i vinterhalvåret. Kanskje fordi det er en næringsrik og varmende suppe, eller fordi den bare rett og slett er veldig god.

Vi har funnet fram en populær thailandsk variant av suppa, Tom Kha Gai. Her er kokosmelk, chili og ingefær blant ingrediensene, noe som gjør den både spennende og smakfull. Rust opp immunforsvaret med varmende suppe til middag.

Vi har også oppskrift på den helklassiske kyllingsuppa

4. Fiskesuppe

Fiskesuppe med laks og sitron er en smakfull og sunn suppe.

Fiskesuppe med laks og sitron er en smakfull og sunn suppe. 

Denne suppa har de høyeste søkertallene på sommeren, men også ellers i året ser det ut som at fiskesuppe er en populær middag blant nordmenn. Som navnet tilsier, er suppe med fisk gjerne sunn mat, og en fin måte for hele familien å få i seg fisk på. Vi har funnet fram en barnevennlig variant av suppa.

Eller skal du ha gjester? Server ernæringsfysiolog Tine Sundfør sin beste fiskesuppe

5. Gulrotsuppe 

Gulrotsuppe med avokado og rå ingefær.

Gulrotsuppe med god smak og frisk farge.

Gulrøtter i mat gir frisk smak, masse gode næringsstoffer og tilsetter enhver middag spennende farger. Den egner seg dessuten svært godt i suppe.

Gulrotsuppe kan lages i utallige varianter, og det er bare fantasien som setter stopper. Her er en liste over smakfulle gulrotsupper, som passer like godt til hverdagsmiddagen som til vennekvelden. God fornøyelse!

Eller hva med en lun og mettende variant med røde linser, også kalt verdens beste gulrotsuppe.